ЗМІ дізналися про важке отруєння дружини керівника ГУР Буданова

ЗМІ дізналися про отруєння дружини Буданова: що відомо

Дружину керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанну Буданову отруїли важкими металами. Жінка перебуває у лікарні.

Про це повідомляє "Бабель" з посиланням на свої джерела у розвідці.

Після тривалого погіршення стану здоровʼя, її госпіталізували.

"Зараз завершується курс лікування, далі — контроль лікарів", — зазначив співрозмовник у ГУР і додав, що жінці діагностували ураження важкими металами.

"Ці речовини жодним чином не використовуються в побуті і воєнній справі. Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини", — зазначили у розвідці.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов офіційно підтвердив LIGA.net інформацію про те, що Маріанна Буданова була отруєна. За його словами, начальник української військової розвідки Кирило Буданов не постраждав.

Що відомо про Маріанну Буданову

Народилася 3 серпня 1993 року у селищі Ставище Київської області. В інтервю ELLE вона розповідала, що має освіту психолога. 

З 2015 по 2017 рік займалася волонтерською діяльністю в Головному військовому шпиталі, що на Госпітальній у Києві. У 2020 році невдало балотувалася до Київської міської ради від партії УДАР. На момент виборів була безпартійною, тимчасово не працювала. У 2021 році була радницею мера Києва Віталія Кличка щодо протидії корупції у сфері молодіжної політики та спорту на громадських засадах.