На окупованій Луганщині росія хоче покласти відповідальність за дефіцит бюджету на колаборантів

На окупованій Луганщині росія хоче покласти відповідальність за дефіцит бюджету на колаборантів

Окупаційних керівників у самопроголошеній «лнр» змушують знизити розрив між доходами та витратами. За вказівкою росіян, 10 тисяч дітей з окупованих територій мають відвідати виставку народного господарства у москві.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією, відповідальність за дефіцит у бюджетах окупованих торік територій Луганщини в уряді рф збираються покласти на керівників-колаборантів.

“Їх ставлять перед вибором – відмовитися від дотацій із нового року або взяти особисте зобов’язання стосовно зниження розриву між регіональними доходами та витратами. У разі невиконання цих домовленостей теж залишишся без російських грошей, але пізніше. Слід зазначити, що рівень дотаційності досягає 95%”, - наголосили у ЛОВА.

Також повідомляється, що окуповані регіони отримали нові рознарядки: упродовж осінньо-зимового періоду необхідно відправити 10 тисяч дітей до москви на виставку досягнень народного господарства.

“Поки що назбирали тисячу. І після перших відряджень охочих стає ще менше. За власний рахунок кожному необхідно дістатися до ростова. Там чекає поїзд – один на дітей з чотирьох окупованих областей. Стоїть, доки не зберуться усі. Хто приїхав перший, може очікувати й добу. З їжі – виключно сухпайки. У зворотному напрямку – теж саме”, - розповіли в обласній адміністрації.

Нагадаємо, доходи бюджету самопроголошеної «лнр» складають менше половини потреб на зарплати бюджетникам.