Ректор окупаційного далівського університету отримав 10 років тюрми

Ректор окупаційного далівського університету отримав 10 років тюрми

Ректора окупаційного «Луганського державного університету імені Володимира Даля» Віктора Рябічева визнали винним у пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

За інформацією, 15 липня 2022 року Рябчівев організував у приміщенні університету засідання «обшественной палаты лнр». Його обрали заступником голови цієї палати. Тоді ж на засіданні створили «громадський штаб референдуму про приєднання лнр до рф.

Рябічев увійшов до громадського штабу «референдуму» і брав активну участь у його підготовці.

20 вересня голова «народної ради» підписав закон про референдум і призначив його проведення на 23-27 вересня.

Рябічев, зокрема, забезпечив проведення цього незаконного референдуму на території університету, надавши приміщення навчального закладу для голосування та розміщення виборчої комісії.

Потім в інтернеті зʼявилися пропагадистські публікації за участі Рябічева про те, що «референдум був довгоочікуваною подією для громадськості й студентів».

Справу розглянули за відсутності обвинуваченого, який все ще переховується на окупованій території.

Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування і закладах освіти та інших субʼєктах освітньої діяльності на 15 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ завершила розслідування та передала до суду матеріали на ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля», який допомагав росіянам організовувати «референдум».