iPhone 14 та iPhone 15: головні відмінності у дизайні та функціональності

Apple продовжує піднімати планку якості з кожним новим випуском iPhone. Усі смартфони від цього бренду відрізняються високою потужністю, відмінною якістю знімання та автономністю. Однак майже кожен користувач не може встояти перед новинкою “яблучного” гаджету, адже на нього чекають безліч нововведень. І справді, сучасні моделі мають ще ширші функції, більш стильний дизайн та чудово підходять для виконання різних завдань, навіть високого рівня складності. Наприклад, зараз прихильники бренду Apple часто вирішують купити iPhone 14 Pro б/у або новий. Ця версія смартфона є оптимальною як для роботи і навчання, так і відпочинку. Гаджет оснащений інноваційним процесором, тому дозволяє встановлювати потужні додатки та ігри.

Однак, існує і новіша модель — iPhone 15, тому користувачі часто розгублені та не можуть вибрати ідеальний варіант. Аби ви змогли прийняти виважене рішення — розповімо про основні відмінності цих версій Айфон.

Які основні переваги найпопулярніших моделей iPhone 15 та iPhone 14

Обидва смартфони дуже потужні та стильні за дизайном. Вони мають:

  • нові сучасні процесори;
  • професійні камери;
  • широкий функціонал;
  • якісні та надійні акумулятори;
  • яскравий дисплей та міцний екран.

Обидві версії пристроїв здатні автономно працювати до 20 години без підзарядки, що зручно для користувача. Крім того, гаджети мають бездоганні модулі камер, завдяки яким можна знімати якісний контент.

Хочете придбати сучасну круту модель, але немає можливості? Не проблема! Айфони б/у https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/apple-bu — чудове рішення отримати функціональний гаджет за низькою ціною. Варто лише знайти надійний магазин з оригінальною технікою Apple, і ви отримаєте нічим не гірший смартфон за новий.

Дисплей iPhone 14 та iPhone 15: чи є відмінності

iPhone 14 та iPhone 15 мають вражаючі дисплеї, проте iPhone 15 зробив невеликий, але значущий крок уперед. OLED-дисплей Super XDR розміром 6.1 дюйма в iPhone 15 має дещо вищу роздільну здатність — 2556 x 1179 пікселів, що підвищує чіткість та деталізацію зображення. Також нововведенням є Dynamic Island — вишукана альтернатива традиційному вирізу, що створює більш елегантний та виразний зовнішній вигляд.

Обидві моделі підтримують технології True Tone і Night Shift для автоматичного налаштування екрана під умови освітлення, а також режим HDR для отримання більш реалістичних і деталізованих зображень.

Дизайн: основні особливості обидвох моделей

З точки зору дизайну обидві версії відповідають фірмовій естетиці Apple з вишуканим та мінімалістичним стилем. Однак iPhone 15 має ледь помітні заокруглені краї. Корпус пристрою виготовлено з вторинного алюмінію, а палітра кольорів включає пастельні відтінки: чорний, жовтий, синій, рожевий та зелений.

Айфон 14 теж має алюмінієвий корпус і задню панель із міцного скла. Доступний гаджет у таких відтінках як: синій, фіолетовий, жовтий, зоряне світло, опівнічний та червоний.

Можливості камер

iPhone 14 має встановлений основний датчик на 12 мегапікселів із фокусною відстанню 26 мм та діафрагмою f/1.5. Додатково смартфон оснащений ширококутним об'єктивом на 12 мегапікселів із діафрагмою f/2.4. Це значуще оновлення камери гарантує вражаючу деталізацію фотографій, яскраві кольори навіть за умови недостатнього освітлення, а також модель має розширений спектр режимів зйомки.

Щодо iPhone 15, то з цим гаджетом мистецтво мобільної фотографії виходить на абсолютно новий рівень, завдяки преміальному об'єктиву на 48 мегапікселів із діафрагмою f/1.6 та телеоб'єктиву на 12 мегапікселів з опціями 0,5-кратного, 1-кратного та 2-кратного оптичного зуму.