Стали “фінансистками” в окупантів: дві луганські ексчиновниці відповідатимуть за колабораціонізм

Стали “фінансистками” в окупантів: дві луганські ексчиновниці відповідатимуть за колабораціонізм

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру місцевій жительці у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Справу ще одної фігурантки скерували до суду Сватівські прокурори.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, колишня працівниця Біловодської селищної ради Луганської області у березні 2022 року почала співпрацювати з окупантами.

Жінка добровільно обійняла посаду «заступника начальника управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення – начальника відділу фінансування, аналізу та виконання бюджету адміністрації Біловодського району лнр».

Крім того, прокурори Сватівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексзаступниці головного бухгалтера селищної ради, яка очолила «відділ бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення адміністрації Білокуракинського району лнр».

Фігурантки забезпечують складання звітності у вказаних підрозділах, нараховують та виплачують заробітну плату працівникам у російських рублях.

Досудове розслідування ведуть слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, підозру отримав луганський прикордонник, який при окупантах став “директором” музею.