У Попаснянського райводоканалу виявили порушення та недоліки з зарплатою на понад 6,5 млн грн

 У Попаснянського райводоканалу виявили порушення та недоліки з зарплатою на понад 6,5 млн грн

Матеріали аудиту Попаснянського районного водоканалу вивчає управління стратегічних розслідувань у Луганській області.

Про це повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

За його словами, після отримання низки звернень він доручив управлінню внутрішнього аудиту державної діяльності перевірити діяльності найбільш потужних комунальних підприємств області.

Зокрема, у серпні поточного року провели позаплановий аудит окремих питань з оцінки ефективності діяльності комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» за період 2022-го та завершений період 2023 року.

Під час перевірки встановили, що на підприємстві взагалі не здійснювався бухгалтерський облік, не виконувалися податкові обов’язки щодо подання звітності.

Крім того, виявили низку порушень та недоліків під час нарахування та виплати заробітної плати працівникам водоканалу на загальну суму понад 6,5 млн грн.

«Всі матеріали на теперішній час передані до правоохоронних органів», - зазначив Лисогор.

Наразі управління стратегічних розслідувань проводить відповідні перевірки, оскільки через окупацію території та знищення архівів КП «Попаснянський районний водоканал» окремі документи втрачені.

Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації спільно з органом управління – Сєвєродонецькою районною військовою адміністрацією доручили проконтролювати виконання підприємством рекомендацій за підсумками проведеного позапланового аудиту його діяльності.

 

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Дніпрі зустрівся із начальником Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» генерал-майором Василем Осипчуком. Його призначили на посаду лише цього тижня.