Екскерівник Сватівської РДА грає у джаз-бенді на Волині

Екскерівник Сватівської РДА грає у джаз-бенді на Волині

Колишній керівник Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров з початком повномасштабного російського вторгнення вимушено виїхав на Волинь. У Горохові він став учасником джаз-бенду.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Було дуже важко, але музика справді рятує. Я вдячний за ці зустрічі, які допомагають інтегруватися в життя громади, адже на них я познайомився з побратимами з музичного колективу. Коли мені сказали, що створюють гурт і шукають гітариста, я відразу погодився, адже грав у студентські роки. Для мене зараз дуже важливо бути у цьому творчому процесі, брати участь у житті громади й рухатися далі, попри все”, — сказав Дмитро Мухтаров.

Ідея створення музичного гурту виникла після інтеграційних зустрічей для ВПО, які організував Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Цю ідею запропонував міський голова Горохова Віктор Годик, щоб об’єднати спільноту, інтегрувати людей, які приїхали у громаду з небезпечних територій, а також дати можливість талановитим мешканцям проявити себе. Сам голова громади також став учасником гурту, навчившись грати на саксофоні за пів року.

Зазначимо, Дмитро Мухтаров керував Сватівською райдержадміністрацією до липня 2019 року – тоді його звільнив новообраний президент Володимир Зеленський. 

До цього в інтерв’ю Мухтаров казав, що працював з Геннадієм Москалем, Георгієм Тукою, а з Юрієм Гарбузом не склалася співпраця (інтерв’ю опубліковане у травні 2019 року, про співпрацю з в.о Сергієм Філем Мухтаров нічого не повідомив, хоча Філь вручав йому обласну нагороду у січні 2019 року - ред). 

Нагадаємо, 16 листопада в гуманітарному хабі Сєвєродонецької МВА у Дніпрі пройшла перша зустріч в клубі для ВПО "елегантного" віку "Сузір'я". Туди запрошують усіх охочих.