Волченко судиться з Пригебою, який заявив, що та “заганяла і мертвих, і живих” на “референдум” у Сєвєродонецьку

Волченко судиться з Пригебою, який заявив, що та “заганяла і мертвих, і живих” на “референдум” у Сєвєродонецьку

Начальниця Управління освіти Сєвєродонецької МВА Лариса Волченко позивається до ексзаступника міського голови Сєвєродонецька Григорія Пригеби щодо захисту честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Останній назвав її нібито причетною до організації псевдореферендуму 2014 року.
 
Інформація за справою № 183/9440/23 розміщена у Єдиному державному реєстрі судових рішень та на порталі Судова влада України. У деталях розбирався “Сєвєродонецьк онлайн”.


 
З опублікованих матеріалів виходить, що Волченко звернулася до суду з позовною заявою 15 серпня 2023 року, а 12 жовтня 2023 справу передали на розгляд  до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.
 
15 листопада 2023 суд прийняв ухвалу, в якій розкривається суть позову. Зокрема, Волченко просить визнати недостовірною та такою, що порушує її честь та гідність, інформацію, яку Пригеба розповсюдив на своєму YouTube-каналі у ролику від 31 липня 2023 року під назвою «Луганщина потребує рішучих кадрових змін».
  
«Якщо ви не знаєте, хто така Лариса Петрівна Волченко, я вам розповім... Найкращий показник по референдуму 14-го року - 6-та школа. Лариса якраз була у місті Сєвєродонецьку, очолювала цю школу, і заганяла, кого тільки можна: і живих, і мертвих», - каже на відео Пригеба.


 
Згідно з матеріалами справи, саме ці слова Волченко вимагає від Пригеби спростувати, розмістивши текст спростування на тому ж YouTube-каналі.
 
Також вона просить суд стягнути з відповідача моральну шкоду за розповсюдження недостовірної інформації у розмірі 1 гривні.
 
Вказаною вже ухвалою суд залишив справу без руху, надавши позивачці строк для усунення процесуальних недоліків в заяві. 11 грудня - постановив відкрити провадження у цивільній справі та призначив судове засідання на 24 січня 2024 року.

Нагадаємо, Ларису Волченко підозрюють у ймовірній розтраті коштів під час закупки та поставки замороженої продукції для харчування людей, які перебували в укриттях шкіл Сєвєродонецька навесні 2022 року.

Григорій Пригеба - луганчанин, працював начальником управління комунального господарства Луганської міської ради та головою Лутугинської районної державної адміністрації. Після переїзду до Сєвєродонецька у 2014 році обіймав посади, у тому числі, заступника голови у Сєвєродонецькій міській раді. У 2019 році висувався у кандидати у народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка по 106-му округу.