Моргунов хоче зробити Сєвєродонецьк, з якого виїхала молодь, найспортивнішим містом «лнр»

Моргунов хоче зробити Сєвєродонецьк, з якого виїхала молодь, найспортивнішим містом «лнр»

Після промови російського диктатора володимира путіна самопроголошений голова Сєвєродонецька Микола Моргунов воліє, щоб місто, з якого виїхала більшість людей, претендувало на найспортивніше у псевдореспубліці.

Зокрема, російський диктатор радить усім проводити майбутні новорічні свята з близькими людьми та обов'язково займатися спортом. Моргунов каже, що Сєвєродонецьк – спортивне місто. А після закінчення ремонтних робіт у дитячо-юнацьких спортивних школах та на спортивних об'єктах він претендуватиме на звання найспортивнішого міста «лнр».

Нагадаємо, загалом до початку жорстких бойових дій в місті проживало близько 130-135 тис. населення. Наразі там  залишається десь 15 тисяч містян, в основному пенсіонери, всі інші – «гастролери».

«Більше 2-3 тижнів мало хто витримує в місті, враховуючи і антисанітарію, і відсутність ліків, відсутність інших благ життя. Фактично десь до 15 тис. місцевого населення зберігається. Ця цифра встановилася влітку і не змінюється», - розповів голова Сєвєродонецької МВА Олександр  Стрюк.

Загалом з Луганщини виїхали 320 тисяч людей і майже 30 тисяч дітей.

Водночас вихованці спортивних шкіл міста, які виїхали з окупації, продовжують демонструвати гарні спортивні результати не тільки на всеукраїнських змаганнях, а й на міжнародних.

Наприклад, спортсмени КДЮСШ 1 Сєвєродонецька потрапили до фіналу чемпіонату України зі скелелазіння серед юніорів, молоді та юнаків. Вихованець КДЮСШ 1 Сєвєродонецька Нікіта Шевченко зайняв перше місце на чемпіонаті Данії з дзюдо.