Стрюк затвердив бюджет-2024. У новому році Сєвєродонецька громада продовжить закупати техніку

Стрюк затвердив бюджет-2024. У новому році Сєвєродонецька громада продовжить закупати техніку

Затвердили бюджет Сєвєродонецької міської територіальної громади на 2024 рік. У ньому передбачені кошти на відновлення громади після деокупації.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Документ затвердив начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації розпорядженням № 892ВА від 15 грудня 2023 року. Загальний обсяг доходів бюджету у ньому визначений у сумі 950 953,461 тис. грн. Надходження до спеціального фонду громади не заплановані.

“При формуванні видаткової частини бюджету громади фахівцями фінансового управління були ретельно розглянуті бюджетні запити головних розпорядників, за результатами чого до проєкту бюджету включено у повному обсязі усі видатки за захищеними статтями. Забезпечено соціальну направленість бюджету громади та передбачені кошти на відновлення громади після деокупації, у тому числі - формування матеріального резерву та придбання значної кількості техніки, необхідної для відновлення пошкодженої інфраструктури громади”, - зазначили в МВА.

Також наголошується, що характерною ознакою бюджету-2024 стане різке зростання обсягів фінансування заходів соціальних програм.

“На реалізацію заходів комплексної цільової програми «Турбота» закладено 5070 тис. грн, що майже у 2,5 раза більше ніж у 2023 році. На реалізацію заходів Програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей передбачено 8410 тис. грн, що майже у 2,3 раза більше ніж у 2023 році”, - йдеться у повідомленні.

З детальнішою інформацією щодо бюджету Сєвєродонецької міської територіальної громади на 2024 рік можна ознайомитись у матеріалах презентації за посиланням.

Раніше "Сєвєродонецьк онлайн" проаналізував "Проєкт бюджету Сєвєродонецької міської територіальної громади на 2024 рік.