Лисогор про обіцянки росіян відновити зруйновані міста: “Затвердили план на 12 років, аби замилювати очі” 

Лисогор про обіцянки росіян відновити зруйновані міста: “Затвердили план на 12 років, аби замилювати очі” 

Окупанти не виконують обіцянки з відновлення інфраструктури Луганщини. Багато їхніх поплічників не витримали проживання в умовах «руського миру» і втекли до рф.

Про це в ефірі “Еспресо.tv” розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Відповідаючи на питання журналістів, він пригадав, що самопроголошене керівництво псевдореспубліки обіцяло за підтримки росії протягом 2022-23 року відновити зруйновану інфраструктуру області. Тепер запропонували план на 12 років.

“Я так розумію, не так сталося, як гадалося. Обіцянки пройшли повз, і тому затвердили план, аби замилювати очі, на 12 років”, - зауважив Лисогор.

Згідно з окупаційним планом, у Рубіжному вони хочуть  відновити 98 будинків за 12 років, у Сєвєродонецьку - трохи більше сотні, а в Лисичанську - 20. При цьому, за попередніми даними обласної адміністрації, відновленню підлягають понад 3000 будинків, більшість яких багатоповерхові.

“Тому виникає питання про цю роботу. Але ми з вами вже неодноразово стикалися з їхніми обіцянками про якісь відновлення. У тому числі електрики, інтернету і тепла. І бачимо, що зараз, станом на зиму, у більшості міст і селищ Луганської області, які тимчасово окуповані, немає ані світла, ані опалення. І люди з буржуйками просто виживають, не маючи жодної підтримки ані від квазіреспубліки, ані від росії”, - наголосив Лисогор.

За його словами, “у цьому вся суть руського миру: прийти, зруйнувати й потім просто обіцянками заманювати людей”. 

“Але люди все бачать. І є інформація, що навіть ті поплічники, які були, які чекали руського миру, вже потікали подалі у росію, тому що не можуть вижити у таких умовах”, - заявив Лисогор.

Нагадаємо, окупанти озвучили план відновлення захоплених міст Луганщини.