Естонія написала військову стратегію для перемоги України та поразки росії у 2026 році

Естонія написала військову стратегію для перемоги України та поразки росії у 2026 році

Естонія написала військову стратегію на 2024-2026 роки для перемоги України та поразки росії. Естонське міністерство оборони впевнене, що перемога України і поразка росії у цій війні досяжна.

Стратегію опублікувало міноборони Естонії на своєму сайті.

"Насправді цю війну можна виграти протягом наступних трьох років або менше, регулюючи та збільшуючи виробництво військової продукції євроатлантичної спільноти та допомогу Україні та нав’язуючи перспективу нестерпного рівня виснаження росії", - впевнене естонське відомство.

"Оновлена ​​стратегія забезпечення Збройних Сил України необхідною підготовкою та військовим оснащенням створить умови для поразки російської імперіалістичної теорії перемоги.Ця військова стратегія звільнить шлях для оновленого та міцного бачення миру та сили у поєднанні з відродженою Україною, незалежною, суверенною, вільною в повному обсязі та процвітаючою як новий член як Європейського Союзу, так і НАТО", - впевнене міноборони Естонії.

Стратегія полягає у тому, щоб протягом трьох років країни-партнери мають нарощувати виробництво зброї для України, вийти на новий розвиток потужності ВПК, тоді, у 2026 році Україна може перемогти, а росія ослабнути.

"Маючи рішучу політичну волю, ми можемо це собі дозволити посилити як військовий, так і економічний тиск і привести до виснаження російської сторони у війні проти України до перелому.
Це більше, ніж завдання. Величезний розмір нашої спільної політичної, економічної та військової сили має гарантувати перемогу над росією", - йдеться у стратегії.

Щоб домогтися поразки росії в Україні, необхідно, щоб Україна та її партнери провели наступні оперативні дії:

  • розірвали наземні комунікацій росії та поповнення військ (за допомогою артилерії або з повітря і моря);
  • спричинення тривалого та посиленого виснаження російських сил;
  • позбавлення російського Чорноморському флоту можливості виходити у море;
  • провести тривалу кампанію з деградації Повітряно-космічних сили росії;
  • навчати та готувати українські сили, щоб мати можливість проводити наступальні дії у збільшеному масштабі. Продовжувати зупиняти наступ росіян і їхні операції.

Нагадаємо, міністерство оборони Естонії повідомляло, що  підготувало стратегічний документ, який на основі розрахунків показує, що для перемоги України і поразки росії країнам-партнерам України достатньо виділяти 0,25% свого ВВП на року на військову допомогу.