Засудили двох луганчан, які воювали проти ЗСУ

Засудили двох луганчан, які воювали проти ЗСУ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину чотирьох громадян у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Серед них двоє мешканців Луганщини.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Суд встановив, що житель Ровеньків служив у «206-му полку народної міліції 2-го армійського корпусу лнр» та 7-й ОМСБр, підконтрольній рф. Він обстрілював позиції ЗСУ на Харківщині, Луганщині й Донеччині, займався обладнанням блокпостів і забезпечував свій підрозділ харчуванням.

Його земляк з цієї ж бригади також брав участь в бойових діях на боці окупантів та облаштовував вогневі позиції нзф на захоплених ними територіях.

Мешканець Донецька з 2014 року служив у «Козачому союзі «Область війська Донського» та перебував на бойових чергуваннях у Жданівці. У 2022 році його мобілізували до мотострілецького батальйону. Після призначення командиром відділення воював поблизу Оленівки, Степного Волноваського району й Комишувахи Луганської області. Як оператор-навідник БМП займався військовою підготовкою особового складу. Також охороняв штаб підрозділу, перевозив боєприпаси, ремонтував техніку окупантів.

З лютого 2022 року мешканець Нового Світу Макіївської міської територіальної громади воював проти Збройних Сил України у лавах «1-ї Словʼянської бригади днр» та «114-ї ОМСБр». Стрілок виконував бойові завдання у Донецькій та Запорізькій областях, а також на території Джанкою АР Крим.

Восени 2023 року всіх чотирьох затримали українські військові у Покровському та Бахмутському районах.

Їх засудили до 15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще двоє бойовиків, які вступили до окупаційних угруповань рф та воювали проти Сил оборони на східному фронті, отримали 10 та 15 років ув’язнення. Вони зізналися у фосфорних атаках на Попасну.