«Ми у відповіді за тих, кого приручили»: луганчани посіли 17 призових місць у Всеукраїнській акції

«Ми у відповіді за тих, кого приручили»: луганчани посіли 17 призових місць у Всеукраїнській акції

Підведені підсумки Всеукраїнської акції віртуального музею зоології «Моя улюблена тварина». Учасники з Луганської області в різних номінаціях посіли 17 призових місць: І місце – 7, ІІ місце – 3, ІІІ місце – 7 учасників.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Луганської ОВА.

Крім того, подяками Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України було відзначили 7 учнів та 6 педагогів області.

Захід провели з метою формування гуманного та дбайливого ставлення до тварин, розвитку образного мислення й емоційної чуйності, розкриття творчих здібностей та активізація пізнавальної діяльності учнівської молоді до представників тваринного світу.

До всеукраїнського етапу акції загалом надіслали понад тисячу робіт у чотирьох номінаціях.

“Юні луганчани після рашистської навали разом із мінімумом речей вивозили своїх улюбленців. Саме це і відрізняє цивілізований світ від російського, ординського. Більшість робіт учнів області були присвячені домашнім улюбленцям, або представникам фауни нашого регіону”, – зазначили у Департаменті.

Активну участь у заході взяли представники закладів освіти Гірської, Лисичанської, Попаснянської, Сватівської та Сєвєродонецької міських територіальних громад.

Нагадаємо, вихованка гуртка «Чарівний пензлик» Сєвєродонецької дитячої художньої школи Аріна Ткачова перемогла у Всеукраїнському конкурсі малюнка "Щаслива дитина - квітуча Україна".