З керівника гуртка - у директорки. Освітянку з Луганщини судитимуть за колабораціонізм

З керівника гуртка - у директори. Освітянку з Луганщини судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Розслідування встановило, що у квітні 2022 року, скориставшись тим, що державні органи управління у сфері освіти призупинили свою роботу на тимчасово окупованій території Луганської області, обвинувачена прийняла пропозицію представників окупаційної влади.

Обвинувачена добровільно обійняла посаду виконуючої обов’язки директора незаконно створеного закладу освіти «Государственное образовательное учреждение дополнительного образования Луганской народной республики».

До цього вона обіймала посаду методиста-керівника гуртка.

На псевдопосаді обвинувачена з листопада 2022 року впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, організувавши освітній процес за навчальними планами рф російською мовою.

Крім цього, вона організувала набір учнів на 2022-2023 навчальні роки, а також підшукала й залучила технічний персонал та педагогічний склад для навчання дітей на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування проводив слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області.

Нагадаємо, cлідчі Управління Служби безпеки України в Чернігівській області завершили досудове розслідування стосовно мешканки Антрациту, яка добровільно пішла на співпрацю з органами окупаційної адміністрації Луганської області.