Смерть дитини з Луганщини у російському потязі: Лисогор назвав причину

Смерть дитини з Луганщини у російському потязі: Лисогор назвав причину

Причина загибелі дівчинки й хвороби дітей з самопроголошеної "лнр", яких минулого тижня зняли з потягу після "відпочинку" в рф, - російська вакцина.

Про це заявив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Наразі стало відомо, що значна частина дітей, в яких було діагностовано симптоми ГРВІ й грипу А – а це 96 осіб зі 125, раніше була щеплена російською вакциною “Совигрипп”. Зокрема, й 12-річна жителька Молодогвардійська. Її вакцинували у жовтні”, - розповів Лисогор.

Він зауважив, що саме в середині жовтня «мінздрав» самопроголошеної «лнр» отримав 51 680 доз зазначеної вакцини, які розподілили по містах. Керівниця окупаційного органу наталія пащенко тоді рекомендувала пришвидшити вакцинацію дитячого населення.

Крім того, додав Лисогор, за декілька днів до подорожі загиблій дівчинці з Луганщини зробили щеплення від дифтерії та правця.

“За інформацією з відкритих джерел, поствакцинальні ускладнення після такого щеплення вакциною російського зразка спостерігаються у період з п’ятого до п’ятнадцятого дня при порушенні процедури виробництва, зберігання, контролю якості та безпосередньо вакцинації”, - йдеться у заяві.

Значна частина дітей все ще перебуває під доглядом лікарів на території рф, наголосив очільник Луганщини.

Нагадаємо, 12-річна Вероніка з окупованого Молодогвардійська померла у поїзді, повертаючись з "відпочинку" у дитячому таборі в тюмені. Ще десятки дітей з її групи потрапили у лікарню з підвищенням температури та ознаками ОРВІ,