Тайвань розширив санкції проти рф та білорусі

Тайвань розширив санкції проти рф та білорусі

Міністерство економіки Тайваню переглянуло нормативні акти щодо обмежень контролю на експорт товарів до росії та білорусі. Це зробили задля запобігання використовування високотехнологічних товарів Китаю для військових цілей.

Про це йдеться на сайті відомства.

“Нещодавно Європейський Союз, Сполучені Штати та інші міжнародні союзники зібрали уламки зброї з українського поля битви та опублікували “спільний список високого пріоритету” електронних і механічних частин і обладнання, які широко використовуються в комерційних цілях і можуть бути використані для виробництва бойової зброї”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно 45 товарів включили до експортного списку.

Санкції офіційно введуть в дію 25 січня. Мінекономіки також закликало бізнес дотримуватись внутрішніх і міжнародних норм експортного контролю, виконувати свої зобов’язання щодо перевірки та уникати порушень, які можуть вплинути на їхню доброзичливість та власні права та інтереси.

У відомстві торгівлі заявили, що заявки на експортні ліцензії на відповідну стратегічну високотехнологічну продукцію суворо розглядатимуться і не будуть ухвалюватися в принципі.

Нагадаємо, Австрія схвалила 12-й пакет санкцій ЄС проти росії після того, як Україна видалила Raiffeisen Bank International із чорного списку.