Дискусія щодо мобілізації: Зеленський висловив свою думку

Дискусія щодо мобілізації: Зеленський висловив свою думку

Військове командування, Міністерство оборони та інші залучені органи представили 26 грудня законодавчу пропозицію щодо нових правил мобілізації у Верховну Раду України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

“Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно. А так, щоб люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати та як розв’язуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони. Закон – це те, що стосується всіх. Кожного в державі”, – сказав він.

Зеленський вважає, що буде правильно, щоб на базі комітету Верховної Ради України військові разом із депутатами визначились із тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечений наступний рік для українських Сил оборони.

“Чекаємо на остаточний текст закону”, – підсумував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що "мобілізацію треба повернути в ті рамки, які працювали раніше".

Також народна депутатка Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу") показала ключові норми з майбутнього законопроекту про мобілізацію, який охоплюватиме питання рекрутингу, відстрочки від служби, бронювання.