Двох педагогів з Луганщини відзначили парламентськими преміями

Двох педагогів з Луганщини відзначили парламентськими преміями

Педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти призначили щорічні премії Верховної Ради України. Серед них двоє педагогів з Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Тож премії отримали директори Вищого професійного училища № 94 Максим Бунегін та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова.

У ЛОВА зазначали, що Максим Бунегін у 2022 році релокував Вище професійне училище № 94 на підконтрольну Уряду України територію, зберігши при цьому колектив педагогів та здобувачів освіти.

“Він активно впроваджує новітні стратегії надання освіти та є учасником Всеукраїнських конференцій та освітніх програм”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у 2018 році у ВПУ № 94 створили службу порозуміння, що сприяло формуванню безпечного освітнього середовища та нульової толерантності до проблеми насильства в училищі. Наразі ця служба функціонує в дистанційному режимі та забезпечує соціально-психологічну підтримку та супровід усіх учасників освітнього процесу ВПУ № 94.

З 2020 року в училищі активно працює «Центр професійної кар’єри», який допомагає випускникам закладу працевлаштовуватись та підвищувати кваліфікацію.

Тетяна Сідєльнікова також організувала роботу Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства на вільній території України у дистанційному форматі.

Вихованці закладу двічі поспіль посідали перші місця у Першості світу зі спортивного туризму в класі маршрутів (заочне суддівство звітів). У червні 2023 року команда Центру посіла І місце у Всеукраїнських змаганнях з велосипедного туризму у своїй віковій групі.

Велика увага в обох освітніх закладах приділяється національно-патріотичному вихованню молоді Луганщини.

Нагадаємо, 5-класниці з Сєвєродонецька призначили президентську стипендію.