У Німеччині ідентифікували російських військових, які обстрілювали цивільних у Гостомелі

У Німеччині ідентифікували російських військових, які обстрілювали цивільних у Гостомелі

Прокуратура Німеччини ідентифікувала військових злочинців рф, які причетні до обстрілів цивільних осіб у Гостомелі у 2022 році.

Про це оголосив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман, передає DW.

За його словами, тоді одним із постраждалих став громадянин ФРН. Федеральна прокуратура Німеччини підозрює, що йдеться про військовий злочин.

"Якщо ми зможемо їх затримати, ми зробимо позов", – сказав Бушман.

У разі, якщо влада України чи інших країн затримає підозрюваних, вони передадуть Німеччині доказові матеріали.

"Після того, як українські біженці почали прибувати до ФРН, влада країни закликала тих, хто постраждав від російського вторгнення, дати свідчення. Розслідування ведеться з перших тижнів війни, яка стала однією з найдокладніше задокументованих в історії – у тому числі через безліч фото- та відеоматеріалів. Прокурори в Карлсруе вирішили зосередитись на найбільш резонансних напрямках, у тому числі на окупації Бучі, обстрілах біженців, ударах по інфраструктурі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з німецькими законами, судовий розгляд можна провести лише у разі особистої присутності підозрюваних. Таким чином, заочних вироків у ФРН з війни росії в Україні, ймовірно, не буде – тільки якщо передбачувані злочинці опиняться в Німеччині.

Нагадаємо, про те, що Німеччина розпочала розслідувати військові злочини рф у передмісті Києва, стало відомо наприкінці вересня 2023 року.