Шістьом дітям-сиротам з Луганщини придбали житло

Шістьом дітям-сиротам з Луганщини придбали житло

За кошти державної субвенції придбали житло для шістьх дітей-сиріт з Луганської області. Ще для одного представника Лисичанської громади продовжується підбір домівки.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У відомстві зазначили, що погодили зміни до проєкту постанови КМУ, згідно з якими першочергове право на отримання грошової компенсації мають особи, яким призначили та перерахували грошову компенсацію у 2021 році, та які її не використали.

У ЛОВА також запропонували із загального списку не виключати осіб, які у період надзвичайного або воєнного стану не використали грошову компенсацію або кошти зі спеціального рахунка яких уповноважений банк повернув.

Крім того, під час воєнного стану в Україні строк використання грошової компенсації продовжуватиметься на період його дії та протягом шести місяців з дати його припинення або скасування.

Особи, зняті з квартирного обліку у 2021 році, які не використали кошти грошової компенсації, матимуть право повторно подати заяву про взяття на квартирний облік.

Однак, станом на сьогодні ці зміни ще не затвердили – вони знаходяться на розгляді в Уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 36 переселенців зі Сватівщини забезпечили безкоштовним житлом у Харківській області.