Помилки, яких чоловіки припускаються найчастіше під час гоління, та як їх уникнути

Гоління — щоденна рутина, яка вимагає акуратності та знання тонкощів процесу. І багато чоловіків припускаються певних поширених помилок, які й стають основною причиною подразнення та порізів на шкірі. Огляд важливих нюансів дозволить уникнути подібних проблем і забути про дискомфорт.

t4ULT0K-N7KNImxqwLtKvNhyRt7mXEcyJPyFei3QVY5wyLC68B_91izE07VcgOnTedt6wKTyIYgU9HqptCymfVwrS-ufNx1BWcnjZoPqvErfPgabPPcMX6c3IeV3e2h7HWBu0TOlKpgWXMyFMbXoOyI

Занадто довга щетина

Хороша бритва здатна позбавити навіть густої бороди, але це займе багато часу та може призвести до передчасного зносу лез. Краще задіяти з цією метою тример Braun, який буде корисним на етапі підготовки до гоління. Для боротьби із занадто довгими волосками необхідно:

  • скористатися тримачем, щоб укоротити їх і досягти однакової довжини на всіх ділянках;
  • розпарити шкіру;
  • нанести крем або гель для кращого ковзання й захисту шкіри;
  • завершити процес електробритвою.

Процедура займе набагато менше часу, а ризик пошкодження шкірних покривів буде мінімальним.

Неякісні леза

Жоден пристрій не може служити власнику довічно. Витратні матеріали потрібно змінювати відповідно до рекомендацій виробника, орієнтуючись на частоту експлуатації. Якщо якість гоління знизилася, слід оперативно подбати про заміну зношених елементів.

Неправильний кут або занадто сильний тиск

Шкодить не бритва, а неправильні дії її власника. Тому, незалежно від типу та параметрів використовуваного пристрою, корисно дотримуватися певних правил:

  1. Не натискати занадто сильно. Це не покращує якість гоління, а лише сильно травмує шкіру.
  2. Дотримуватись кута 30 градусів. Такий нахил — найбезпечніший і найзручніший.
  3. Не голитися проти росту волосся. Часта помилка, яка призводить до сильних порізів.

Щоб мінімізувати шкоду для шкіри, особливо за щоденного видалення щетини, краще використовувати роторну або сітчасту електробритву. Грамотно спроєктовані сучасні пристрої абсолютно безпечні, а використання супутніх засобів дозволить досягти ідеальної гладкості.

Підвищена чутливість

Якщо пересушену або пошкоджену шкіру зовсім не голити — це лише погіршить ситуацію. У цьому разі оптимальним рішенням стане тример Wahl, який допоможе сформувати красиву бороду або «забрати» довжину волосків до мінімуму. Цей прилад менш агресивний, навіть якщо порівнювати з електробритвою.

Це хороший варіант і для волосся, схильного до вростання: мініатюрна машинка для стрижки не забирає щетину повністю. Це дозволить мати доглянутий вигляд, але при цьому забути про свербіння, почервоніння та болісні відчуття.

Занадто швидкі маніпуляції

Брак вільного часу часто відображається на доглядових процедурах. Поспішаючи завершити всі необхідні маніпуляції, часом чоловіки нехтують умиванням теплою водою, нанесенням захисних засобів, а також фінальною обробкою шкіри лосьйоном. Рухи бритвою також вимагають розміреності й точності, а поспіх — неприпустимий.

Якщо в щільному графіку не вдається виділити 10–15 вільних хвилин на повноцінне гоління, краще скористатися тримером. Декілька точних рухів — і щетина матиме приголомшливий вигляд.