Українцям, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів, підвищать зарплати

Українцям, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів, підвищать зарплати

29 грудня Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов від 25.04.2023 № 391 і від 25.08.2023 № 928. Вони спрямовані на підвищення зарплат тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів на території активних бойових дій.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зокрема, для працівників передбачили можливість збільшення удвічі розміру надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, на яких ведуться активні бойові дії, в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли.

“Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиметься начальником обласної військової адміністрації”, - зауважили у міністерстві.

Для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади визначатимуть з урахуванням коефіцієнта 3 в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли.

При цьому перелік працівників погоджуватиметься з відповідною обласною військовою адміністрацією.

Проєкт постанови розробило Мінреінтеграції на виконання доручення прем’єр-міністра України спільно з Мінфіном та Мінекономіки.

Нагадаємо, влытку розпочався прийом анкет до Резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.