Повітряний простір Польщі порушила російська ракета, - ЗМІ з посиланням на військових країни

Повітряний простір Польщі порушила російська ракета, - ЗМІ з посиланням на військових країни

російська ракета у п’ятницю вранці порушила повітряний простір Польщі, й все вказує на те, що вона не впала на території Польщі, а залишила межі країни.

Про це після наради з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула, повідомляє Укрінформ. 

Як зазначив Кукула, це була важка ніч для України, оскільки росія здійснила комбінований удар з метою перевантаження системи ППО країни. Зокрема, спочатку запустили безпілотники, а згодом завдали ракетного удару, переважно з використанням літаків. За його словами, польські військові відстежували масштаб і напрями пуску російських ракет по території України, пише видання.

“Одна з цих ракет перетнула польський кордон, а пізніше вийшла за його межі. Все на це вказує, хоча ми ще це підтверджуємо і перевіряємо на місцевості”,- наголосив Кукула.

Він зазначив, що військове командування Польщі перебуває у координації із силами НАТО, які, зауважує Укрінформ, також підтвердили факт порушення повітряного простору країни російською ракетою.

“Своєю чергою, командувач Оперативного командування ЗС Польщі Мацєй Кліш повідомив, що польські сили контролювали всю траєкторію польоту ракети. Зокрема, російська ракета перебувала у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин, вона пролетіла углиб країни на 40 км. Надзвичайна подія трапилася близько восьмої ранку (за київським часом - ред.)”, - йдеться у повідомленні.

Кліш додав, що залучалися усі як польські, так і союзницькі елементи системи ППО.

Нагадаємо, під час атаки на Україну у Польщу зайшов невідомий повітряний об'єкт.