“Привели прогресивне молоде місто до рівня тундри”, - Стрюк про ситуацію у Сєвєродонецьку

“Привели прогресивне молоде місто до рівня тундри”, - Стрюк про ситуацію у Сєвєродонецьку

В окупованому Сєвєродонецьку не покращилися ані санітарна ситуація, ані ситуація з комунальними послугами. Також окупанти не запустили жодного промислового підприємства.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

За його словами, місто перенасичене військовими та гастарбайтерами, які “нашвидкуруч намагаються використати ті кошти, які нібито виділили на відновлення”.

“А що стосується елементарних умов проживання, не зважаючи на всі обіцянки, місто фактично замерзає. Не покращилася ані санітарна ситуація, ані ситуація з елементарними комунальними послугами. Люди обігріваються електрикою, потужностей не вистачає...Більш-менш прийнятні умови проживання у вцілілих будинках, де є газове опалення. Проте це у відсотках значно менше, ніж ті придатні приміщення для житла, які залишилися у багатоповерхівках і опалювалися централізовано”, - поінформував Стрюк.

Умови для проживання у місті складні, наголосив він. Це стосується й забезпечення ліками, й медичного обслуговування.

“Ну, й що там казати, місто-фантом: після 3-4 години в місті нікого немає...Роботи у людей теж немає. Не запущено жодного промислового підприємства, за винятком експропрійованих окупаційною владою виробничих ліній. Там, де вони збереглися якимось дивом. І нібито відновили роботу, але це виключно штучний телесюжет”, - наголосив керівник військової адміністрації.

За його словами, у Луганську більш-менш присутні ознаки цивілізації, враховуючи тривалий час окупації. А Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ “знаходяться у трошки протилежному стані”.

Також він висловився про “шефство”, яке російські регіони взяли над містами Луганщини та, зокрема, Сєвєродонецьком.

“Таке собі шефство. Привести прогресивне молоде місто, мабуть, до рівня тундри - ну, можливо”, - резюмував Стрюк.

Нагадаємо, через дефіцит потужності світло у Сєвєродонецьку зникає майже щодня, а разом з ним - і водопостачання.