Щодо детінізації трудових відносин та легалізації заробітної плати

Державна податкова інспекція у м.Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області повідомляє, що постійно вживаються заходи по детінізації трудових відносин та легалізації заробітної плати, утриманим, але не перерахованим сум податку на доходи фізичних осіб. З метою відпрацювання питання легалізації заробітної плати, повноти та своєчасності перерахування податку на доходи фізичних осіб до бюджету за січень – серпень 2013 р. додатково проведено 9 перевірок правильності дотримання вимог податкового законодавства.

Також ДПІ проводяться заходи щодо співставлення інформації, отриманої від підприємств з пропускним режимом щодо перетинання їх території працівниками інших підприємств, наявної в ДПІ інформації та відповідно належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Так за серпень 2013 р. було проведено 1 перевірку, встановлено факти порушення трудового законодавства. Матеріали перевірки передано до Прокуратури м.Сєвєродонецька для вжиття відповідних заходів реагування.

У випадку наявності інформації щодо порушень податкового законодавства в частині використання праці неоформлених найманих працівників, просимо звернутися до Державної податкової інспекції у м.Сєвєродонецьку для подальшого відпрацювання,  вжиття заходів реагування та упередження порушень податкового законодавства.

Заступник начальника ДПІу м.Сєвєродонецьку О.В. Ломонос