Загинув підліток та поранено дитину. Як минула новорічна ніч в Україні

Фото Олег Кіпер

В Одесі через атаку РФ у новорічну ніч загинув 15-річний підліток. У Хмельницькій області унаслідок атаки запущених Росією дронів поранення дістала дитина.

Зокрема, у Хмельницькій області унаслідок атаки запущених окупантами дронів поранено  дитину. Це сталося у неділю ввечері, 31 грудня. 

В Одесі внаслідок масованої атаки  дронів-камікадзе у ніч на 1 січня загинув 15-річний підліток. Ще семеро людей поранені.
Як повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер, частину дронів близько опівночі росіяни свідомо спрямували на житлові квартали спальних районів Одеси та передмістя.

Унаслідок падіння збитих безпілотників пошкоджено щонайменше три багатоквартирні висотні будинки, три приватні будинки та господарські споруди.

Трьох людей забрали в лікарню з пораненнями та опіками, ще четверо лікуватимуться амбулаторно.

Також через влучання пожежа спалахнула в одному з припортових терміналів Одеської області. Її погасили, постраждалих немає.

Групи безпілотників росіяни почали запускати з вечора 31 грудня. Повітряна тривога у деяких регіонах з перервами тривала до ранку 1 січня. Головними цілями були південь та захід України. Загалом сили ППО збили 87 із 90 дронів.

До того ж стало відомо, що внаслідок ракетної атаки 29 грудня у Києві зросла кількість загиблих. Станом на ранок понеділка, 1 січня, відомо про 28 жертв. Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що тіла загиблих внаслідок ракетного удару ще продовжують знаходити. Рятувальники дістали з-під завалів ще одне тіло.

Дніпропетровську область аткакували іранськими дронами-камікадзе Shahed. У Дніпрі російський шахед поцілив по підприємству.

«Маємо справу з терористами. Ця новорічна ніч — черговий доказ тому. Бо росіяни не давали спокою людям по всій країні і на Дніпропетровщині зокрема. Скеровували на мирні міста та села безпілотники», — зазначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

Сили ППО знищили п’ять шахедів у Дніпровському, Синельниківському, Новомосковському та Кам’янському районах.

Лисак додав, що у Дніпрі ворожий БПЛА поцілив по одному з підприємств. Внаслідок цього там сталося займання. Упродовж години пожежники ліквідували вогонь.

Він повідомив, що півтори тисячі родин у П’ятихатській громаді Кам’янського району залишалися без світла через безпілотник окупантів, який зачепився за лінію електропередач. Фахівці оперативно виїхали на місце та заживили оселі.

За словами Лисака,  обійшлось без жертв та постраждалих.

 

Як повідомлялося, окупанти не зменшили кількості обстрілів в останню добу 2023 року.