Працівницю Луганської митниці, яка пішла на «службу» до окупантів, засудили до 14 років

Працівницю Луганської митниці, яка пішла на «службу» до окупантів, засудили до 14 років

За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури мешканку Луганська визнали винною у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їй призначили покарання у виді 14 років позбавлення волі, а також позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років та з конфіскацією усього належного їй на праві приватної власності майна.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що колишня працівниця Луганської митниці Держмитслужби України влітку 2022 року добровільно вступила на «службу» до незаконних правоохоронних органів окупантів.

Жінка очолила один із підрозділів «державного митного комітету лнр». Обійняла посаду «начальника відділу митного оформлення № 4 митного поста «Красна Талівка» у Щастинському районі.

«Засуджена забезпечувала надходження «митних платежів» для потреб окупаційного режиму на Луганщині. Крім того, закликала до співпраці з ворогами місцевих мешканців та колишніх колег», – пояснили в прокуратурі.

Ухвалення вироку здійснювали в порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ затримала у Києві ексчиновника, який був агентом фсб і пропонував приєднати східні регіони України до ростовської області рф.