Столтенберг скличе надзвичайне засідання ради Україна-НАТО: названа дата і тема обговорення

Надзвичайне засідання ради Україна-НАТО: названа дата і тема обговорення

Посли країн НАТО зберуться на засідання ради Україна-НАТО у середу, 10 січня.

Про це у соцмережі Х написав речник НАТО Ділан Вайт.

"Генеральний секретар Йенс Столтенберг скличе засідання ради Україна-НАТО у середу, 10 січня, на рівні послів на прохання України після нещодавніх російських ракетних і безпілотних атак", - йдеться у його повідомленні.

Нагадаємо, міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомляв, що однією з ключових тем засідання ради Україна -НАТО стане посилення протиповітряної оборони України.

Довідка: росія 29 грудня і 2 січня здійснила масовані обстріли українських міст: під ракетними ударами були Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Одеса, селище Сміла на Черкащині і Конотоп на Сумщині.

Сили ППО збили 87 крилатих ракет та 27 ударних БпЛА, всього росіяни запустили по Україні 158 повітряних цілей. Найбільше жертв було у Києві - 32 загиблих та 30 постраждалих. Перше січня було оголошено Днем жалоби у столиці.

2 січня росія вперше випустила по Києву 10 ракет "Кинджал", усі їх збила протиповітряна оборона. Загалом у небі столиці ППО знищила 61 російську ракету. У Солом'янському районі постраждав багатоповерховий будинок, загинули двоє людей і близько 50 постраждали, згоріли два автосалони.