Україну накриє дощ і мокрий сніг напередодні значного похолодання

Україну накриє дощ і мокрий сніг напередодні значного похолодання

В Україні у п'ятницю, 5 січня, буде хмарно, температура коливатиметься від 13 морозу на півночі до 12 тепла на півдні.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Невеликий дощ та мокрий сніг очікується вночі на Закарпатті та Івано-Франківщині, вдень на сході країни помірні опади. На півночі країни на дорогах подекуди ожеледиця, на Чернігівщині та Сумщині ожеледь.

Вітер переважно західний, 7-12 м/с, у західних областях вночі та вранці місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі та вдень 0-5° тепла, на півдні країни вдень 7-12° тепла; на півночі Чернігівщини й Сумщини вночі 8-13° морозу, вдень 0-5° морозу.

Синоптикиня Наталка Діденко пояснила, що 5 січня циклони Annelie та Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду.

За її прогнозом, дощ та мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюди, а вдень антициклон Hannelore витіснить опади з заходу, центру та півдня.

"На півдні України навіть можливі завтра сонячні прояснення", - додала Діденко.

Вона зазначила, що температура повітря буде протягом дня високою, +2+9 градусів, вздовж північних районів -3+2 градуси.

"У Києві 5-го січня очікується місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро. Температура повітря протягом п'ятниці буде дивною. Бо вночі 0+3 градуси, а вдень 0-2 градуси морозу. Тому надвечір ожеледиця зміцніє", - зазначила Діденко.

І Укргідрометцентр і Діденко попереджають українців про значне похолодання 7-8 січня.

"7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни", - зазначає Укргідрометцентр.

"Із 7-го січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, найсильніші морози найбільш ймовірні на Сумщині та Чернігівщині", - повідомляє Діденко.