Україна готується до відновлення наступу рф під Харковом, який розпочнеться у січні, — The Telegraph

Україна готується до відновлення наступу росії під Харковом, який розпочнеться у січні, — The Telegraph

Україна готується до відновлення російського наступу поблизу Харкова, оскільки Москва посилює бомбардування міста та прилеглого регіону.

Про це з посиланням на свої джерела пише The Telegraph.

За словами місцевих чиновників, у четвер, 4 січня, московські сили завдали ракетного, артилерійського та мінометного удару по місту та 15 навколишнім населеним пунктам.

"Цілі включали як цивільні будівлі, так і військові позиції, що розглядається як підготовка до широкомасштабного наступу найближчими тижнями, повідомило джерело, близьке до українських збройних сил", - пише видання.

Київ не оприлюднив подробиць атак, але пізно в середу джерело повідомило: "Цілий день військові об’єкти в регіоні обстрілювалися перед нападом".

Місцеві підрозділи військової розвідки вважають, що російські війська можуть планувати посилити повітряні атаки цими вихідними, щоб збігтися з Різдвом у росії, яке відзначається 7 січня.

"Джерело додало, що сухопутний наступ може розпочатися незабаром після цього, можлива дата його початку – 15 січня", - пише The Telegraph.

Видання нагадує, що і російські, і українські війська борються за кращі позиції вздовж лінії фронту, яка охоплює села Куп’янськ, Сватове та Кремінна, неподалік від кордону Харківської області.

Москва зосередила свої ресурси в цьому районі, намагаючись наступати на контрольовані Україною міста Кремінна та Лиман, які були окуповані російськими військами, поки Київ не розпочав контрнаступ у вересні 2022 року. Але на лінії фронту мало що змінилося, оскільки російські війська лише спорадично атакували.

Нагадаємо, 4 січня артилерійських та мінометних ударів рф зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Вовчанськ, Мала Вовча Чугуївського району; Потихонове, Синьківка, Табаївка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

ЗСУ відбили впродовж доби 6 атак ворога біля Синьківки та Петропавлівки Куп'янського району.

У результаті ранкового ворожого обстрілу Харкова 2 січня (на фото - пошкоджений обстрілом будинок у центрі міста, - ред.) постраждали 62 людей, з них 6 – діти. Двоє людей загинули.