Російські дрони шпигують за полігонами у Німеччині, де навчають українських військових, – Bild

Російські дрони шпигують за полігонами у Німеччині, де навчають українських військових, – Bild

Над військовими полігонами у Німеччині, де тренують українських військових, часто літають безпілотники. За таким шпигунством, скоріше за все, стоїть росія.

Про це повідомляє Bild.

“Безпілотники регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на Leo 1. На інших об’єктах у повітряний простір іноді входить кілька дронів одночасно. Це чітко організовано і сильно вказує на росію”, – поділився своєю думкою експерт FDP з оборони Маркус Фабер.

Журналісти зазначили, що Бундесвер також підозрює, що москва стоїть за атаками безпілотників. Але не можуть цього довести, бо жодного дрона з неба не змогли заарештувати.

Такі безпілотники помічали й минулого року. У жовтні від дронів особливо постраждали місця, де Бундесвер тренує українців.

У Німеччині навчають військову поліцію, як користуватися передавачами радіоперешкод, які можуть змусити дрони приземлитися. Однак шпигунські пристрої продовжували літати.

При цьому німці впевнені, що “не повинні дозволити росії шпигувати за військовими навчальними майданчиками за допомогою безпілотників”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина у 2024 році подвоїть військову допомогу Україні до 8 млрд євро.