Нагородженого путіним "героя росії" звинувачують у вбивстві дівчини в окупованому Луганську

Нагородженого путіним "героя росії" звинувачують у вбивстві дівчини в окупованому Луганську

У росії завершили розслідування кримінальної справи стосовно заступника командира 74-ї окремої мотострілецької бригади міноборони рф, “героя росії” та “кавалера трьох орденів мужності” Ірека Магасумова. Йому затвердили обвинувачення у вбивстві 18-річної мешканки Луганська (ч. 1 ст. 105 кк рф) й заразом обвинуватили у хуліганстві (ст. 213 кк рф).

Про це повідомляють російські змі.

За даними джерел одного з російських пропагандистських видань, слідчі до останнього не відкидали можливості перекваліфікації справи за менш тяжкою статтею - про заподіяння смерті з необережності (ст. 109 кк рф). Але у підсумку підполковнику не тільки затвердили первісне обвинувачення, а й додали статтю про хуліганство: за версією слідства, одразу після скоєння вбивства Магасумов вплутався у конфлікт з іншими військовослужбовцями та відібрав автомобіль "Нива" у молодшого за званням.

Завершивши слідчі дії 30 грудня, представник гвсу ск росії звернувся з клопотанням до 235-го гарнізонного військового суду у москві, попросивши обмежити захисників Магасумова у термінах ознайомлення з матеріалами справи. 10 січня суд прийняв цю заяву до розгляду.

Убивство, у якому звинувачують Магасумова, сталося у Луганську 11 серпня 2023 року. Дев'ятьма днями раніше, зазначають російські журналісти, підполковник отримав з рук президента рф володимира путіна "золоту зірку" героя росії.

Відзначаючи нагородження в луганському барі "Панорама", офіцер і двоє його підлеглих познайомилися з двома місцевими 18-річними дівчатами. За основною версією, одна з дівчат попросила дати їй постріляти з пістолета у сусідньому сквері. Одна з куль влучила їй у груди, пробивши аорту й спричинивши смерть від крововтрати.

Захист підслідного стверджує, що Магасумов у цей момент не був присутній на місці події, а випадковий постріл зробив старший лейтенант, який підписав про це зізнання.

Дівчина, яка вижила, заявила, що її подругу застрелив Ірек Магасумов. Офіцер, за її словами, розлютився, вважаючи поведінку своєї випадкової знайомої "занадто зухвалою"

Жодну з версій слідство, за даними джерел, не визнало переконливою. Проте саме свідчення другої дівчини лягли в основу остаточного обвинувачення Ірека Магасумова.

За двома статтями йому загрожує відповідно до 15 і до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, луганським вбивцям письменника Вакуленка загрожує довічне.