Голосувати на окупованій Луганщині можна з українськими документами, а лікуватися - лише з російськими, - ЛОВА

Голосувати на окупованій Луганщині можна з українськими документами, а лікуватися - лише з російськими, - ЛОВА

У самопроголошеній «лнр» дозволили на виборах президента рф голосувати за українською ID-карткою. У дитячій лікарні в окупованому Лутугиному вимагають документи російського зразка.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, «виборчком» псевдореспубліки затвердив перелік документів, використання яких допускається при голосуванні на виборах президента рф у березні.

Зокрема, виборцям дозволили пред’являти на дільницях не лише паспорт самопроголошеної «лнр», а й документи українського зразка: паспорт громадянина України у вигляді книжечки та у формі ID-картки. А також – ще низку документів, що засвідчують особу. Основна вимога – реєстрація на території Луганщини.

“Протягом усього часу окупації Луганщини загарбники звітували про посилену паспортизацію, яка у значній кількості випадків виходила примусовою. Вочевидь, бажаного результату росіяни не мають”, - прокоментували в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що документи російського зразка на окупованій Луганщині вимагають при зверненні у дитячі медзаклади.

“До прикладу, у дитячій поліклініці в Лутугиному – як на дітей (свідоцтво про народження, а від 14 років – паспорт), так і на дорослих. Інакше не прийматимуть”, – розповіли у ЛОВА.

Нагадаємо, російський центрвиборчком дозволив організовувати голосування під час виборів президента рф на прибудинкових територіях.