У роботі луганських гумхабів знайшли порушення, – Лисогор

У роботі луганських гумхабів знайшли порушення, – Лисогор

У 2023 році провели перевірки роботи гуманітарних хабів громад Луганщини й виявили випадки, коли перелік послуг, які мають надаватися, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Хочеться відзначити роботу тих громад та гуманітарних хабів, які змогли «вирости» із пунктів видачі гуманітарки в багатофункціональні центри підтримки наших громадян», – зазначив керівник відомства Артем Лисогор.

Серед тих хабів, які він відвідав, є ті, де працюють з дітьми, видають медичні препарати, приймають лікарі тощо. При цьому Лисогор зазначив, що не в усіх хабах спостерігається така ситуація.

«Але є, на жаль, і інша ситуація – коли зазначається одне, а на місці ми бачимо зовсім інше. Так не має бути. Робота усіх наших хабів має бути повноцінною. Звісно, є нюанси, не всі громади на сьогодні можуть розгорнути таку широку діяльність, але це також і питання комунікації. Спілкуйтеся із представниками приймаючих громад, залучайте підтримку міжнародних партнерів. Наголошую – ця робота має тривати», – сказав він.

За інформацією Луганської ОВА, наразі 11 громад області не розгорнули діяльність гуманітарних хабів. Втім, їх планують залучити до роботи на вже існуючих, а також до тих хабів, відкриття яких планується.

Зокрема, мова йде про створення хабу для луганчан на Донеччині. З такою ініціативою виступили волонтери.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ужгороді луганські переселенці можуть отримати консультації з пенсійних питань, у Дніпрі - звернутися до гінеколога, у Броварах - отримати послуги перукаря.