Обігрівачі з гільз та штори замість дверей: росіяни здивувались “суворій реальності” Сєвєродонецька (ВІДЕО)

Обігрівачі з гільз та штори замість дверей: росіяни здивуватись “суворій реальності” Сєвєродонецька (ВІДЕО)

росіяни, які навідались в окупований Сєвєродонецьк, продовжили розповідь про "сувору реальність" міського реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю. Єдиний лікар, який залишився у центрі, розповів, як самотужки підтримує роботу закладу та обігріває свою домівку гільзами від снарядів.

Зокрема, представник організації, яка приїхала у реаблітаційний центр, зафільмував будівлю зсередини. На стінах видно облущену фарбу, у людей на кадрах йде пара з рота. У центрі немає ні опалення, ні інших комунікацій. 

Навести лад у будівлі, каже лікар, він намагається “в одні руки” . За допомогою підручних матеріалів, які знаходить сам або привозять волонтери. Зокрема, вікна забиті плівкою та пластиковими панелями.

Замість дверей у масажний кабінет - штора. А свій масажний стіл лікар відібрав у містян на вулиці.

“Оцей стіл, по місту йшов, чоловік з жінкою тягнуть. Я їм кажу: “Чуєте, це мій стіл”. А він каже, що його мама спала на ньому у сусідній п’ятиповерхівці 6 місяців. Я кажу: “Я його забираю”, - пригадав він.

Також він показав, як майструє обігрівачі зі стріляних снарядних гільз.

“Оце гільза. Я тут роблю прорізь, а всередину вставляю лампи, які обігрівають, чевоні такі, дзеркальні. І вона гріє, 150 Ватт. Ось у мене три гільзи вдома стоїть та обігрівають 13 квадратів. І ми ось так зиму, в принципі, й пережили”, - розповів лікар.

Його співрозмовника здивувало, що у будинках містян досі немає опалення.

“Та який? Нас там на 26-й рік поставили”, - відповів медпрацівник.

Нагадаємо, у реабілітаційному центрі для дітей з інвалідністю в окупованому Сєвєродонецьку побували артисти з російського воронежу. За їхніми словами, центр “знаходиться у жахливому стані”.