«Терор в плані паспортизації, мобілізації, русифікації триває», - Власенко про окуповану територію

 «Терор в плані паспортизації, мобілізації, русифікації триває», - Власенко про окуповану територію

На окупованих територіях триває терор в плані паспортизації, мобілізації, русифікації. Окупанти шукають підпілля.

Про це у телемарафоні повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, території значно пошкоджені. Електроенергії та опалення часто немає, як і зв’язку та інтернету. Ціни високі.

«Терор в плані паспортизації, мобілізації, русифікації триває. Шукають вони все ж таки підпілля. Дуже активно працюють з молоддю щодо пропаганди й комунікації з територіями, підконтрольними уряду України. Тому ситуація не райдужна», - підкреслив Власенко.

Він також розповів, що отримати будь-які послуги у самопроголошеній «лнр» без паспорта рф практично неможливо. Водночас голосувати на виборах президента рф дозволили з українським паспортом.

Власенко також розповів, що у Сєвєродонецькому районі взимку людей стало ще менше.

«Якщо взяти нові окуповані території, то тут ситуація гірша, особливо в тих місцях, де були активні бойові дії. Якщо взяти Сєвєродонецький район безпосередньо, то тут кількість місцевих мешканців значно зменшилась. В зиму вона ще менше стає. За нашими підрахунками, громади спустошені на 2/3. З тої третини, яка зараз перебуває в тих містах, громадах, близько половини – це саме безпосередньо місцеві мешканці, інші – це заїжджі», - каже Власенко.

Всі силові структури, за його інформацією, під контролем рф.

За його словами, окупанти тиснуть по всій лінії фронту на Луганщині – від Синьківки до Білогорівки. Найгарячіше в Тернах, Серебрянському лісництві, Білогорівці.

Є інформація, що заходять нові «Шторм Z», на староокупованих територіях помітні свіжомобілізовані росіяни.

«Але ситуація з боку ЗСУ контрольована…Не можна сказати, що мають якісь реальні успіхи, але тиск реально значний», - повідомив Власенко.

Нагадаємо, виплати на дітей у самопроголошеній «лнр» надаватимуть тільки при наявності паспорта рф. Спостерігачами на виборах там будуть довірені особи російського диктатора володимира путіна.