Про результати роботи управління податкового аудиту ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Слідуючи курсом сервісного обслуговування платників податків, зниження податкового тиску, відбір суб'єктів господарської діяльності для проведення документальних перевірок в ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходов в Луганській області проводиться ретельним чином. До плану проведення перевірок включаються тільки ті платники, які мають найбільші ризики несплати податків.

Кількість запланованих таким чином перевірок з кожним роком знижується, про що повідомив заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Олександр Ломонос та навів наступні дані: за 1 квартал поточного року проведено 1 планова перевірка юридичних осіб. Порівняно з відповідним періодом 2013 року загальна кількість планових перевірок знижена на 1, а порівняно з цим же періодом 2012 року – на 6. Крім того, в поточному році проведено 21 позапланова перевірка юридичних осіб. За результатами проведення планових та позапланових перевірок в поточному році донараховано 9340,6 тис. грн. податків і зборів.

Информаційно- аналітична робота, яка проводиться в інспекції, є комплексом заходів зі збору, обробки і використання інформації, необхідної для виконання функцій, покладених на органи Міндоходов, у т.ч. і по проведенню перевірок.

При веденні будь-якого виду господарської діяльності завжди існує ризик. Але цей ризик можна звести до мінімуму, якщо не тільки довіряти, але і все ретельно перевіряти. Що стосується питань оподаткування, то сучасні технології дозволяють дізнатися, наскільки легально працює той або інший суб'єкт господарської діяльності, чи не анулюване у нього свідоцтво платника податку на додану вартість, чи не є він податковим боржником, чи є у нього працівники та ін. Достатньо тільки звернутися до відповідних електронних сервісів Міндоходов. 

Також Олександр Ломонос підкреслив, що достатня інформаційна база, створена Міндоходів, впровадження різного роду електронних сервісів, підвищення якості адміністративних, інформаційних і консультативний послуг, які надаються платникам податків, створюють всі умови для сумлінного ведення господарської діяльності і сплати податків і зборів. Все це дозволяє знизити до мінімуму ризики порушення податкового законодавства «по незнанню». Тому якщо платник не переслідує мети умисного ухилення від сплати своїх податкових зобов'язань, то він навряд чи потрапить у поле зору податкової інспекції і може сміливо зосередитися на розвитку свого бізнесу.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О. В. Ломонос