Підозру отримала колишня учителька, яка служить у Сєвєродонецькому відділку окупаційної «поліції»

Підозру отримала колишня учителька, яка служить у Сєвєродонецькому відділку окупаційної «поліції»

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка вступила до окупаційного «мвс рф» на Луганщині.

Про це повідомляє Управління СБ України у Кіровоградській області. 

За даними слідства, фігуранткою є колишня вчителька фізкультури однієї із середніх шкіл тимчасово захопленого міста. На початку повномасштабного вторгнення рф вона підтримала російських загарбників, а у січні 2023 року отримала призначення до лав «міського відділу мвс лнр у Сєвєродонецьку».

«Перебуваючи на «посаді інспектора» окупаційної «поліції», колаборантка виконує завдання кремля щодо придушення руху опору у регіоні. Для цього бере участь в організації масових репресій проти цивільного населення на тимчасово захопленій частині сходу України», - йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмисниці про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині нашої держави, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді та колабораційній діяльності жителю Сватового, який після захоплення міста російськими військами почав працювати на окупаційну владу.