Повідомили про підозру керівниці поліграфічного підприємства з Луганщини, яка веде бізнес з окупантами

Повідомили про підозру керівниці поліграфічного підприємства з Луганщини, яка веде бізнес з окупантами

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру керівниці товариства. За даними слідства, після захоплення окремих територій Луганської області, жителька Луганська, керівниця декількох підприємств з надання поліграфічних послуг, почала підтримувати ворога.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що навесні 2015 року жінка перереєструвала одне з товариств у «державних органах лнр».

Підприємство займається друком «республіканських» газет і журналів, які поширюють серед місцевого населення антиукраїнські настрої.

Надалі підозрювана зареєструвала компанію у «міжрайонній інспекції федеральної податкової служби №1 по лнр», щоб сплачувати податки в казну держави-агресора.

Крім того, уклала договір оплатного надання послуг з «центральною виборчою комісією лнр» для друку «бюлетенів» під час псевдореферендуму. Загальна кількість примірників склала 1 360 000 штук.

Потім жінка зайнялася друком документації для дошкільних та шкільних закладів «лнр», які працюють за російським законодавством.

Їй інкримінують провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресоркою, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше підозру отримала колишня учителька, яка служить у Сєвєродонецькому відділку окупаційної «поліції».