Керівника райавтодору з Луганщини засудили до 10 років за співпрацю з окупантами

Керівника райавтодору з Луганщини засудили до 10 років за співпрацю з окупантами

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканця Луганщини заочно засудили за пособництво державі-агресорці (ч. 1 ст. 111-2 КК України) до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Також чоловіку на 10 років заборонили обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги.

За даними слідства, громадянин понад 20 років очолював Марківський райавтодор, що є філією держпідприємства «Луганський облавтодор».

У суді прокурорка довела, що на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну керівник установи не виконав зобов’язання припинити виробничу діяльність, консервувати майно та релокувати підприємство на підконтрольну українській владі територію. Натомість він добровільно погодився співпрацювати з ворогом та допомагати утвердженню окупаційної влади на території Луганщини.

Засуджений організував проведення інвентаризації майна та його перереєстрацію на баланс підконтрольного «лнр» підприємства. Йдеться про адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку тощо.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Судовий розгляд провадження відбувався в Ужгородському міськрайонному суді за спеціальною процедурою in absentia, тобто за відсутності обвинуваченого. Його інтереси представляв адвокат. Наразі вирок щодо чоловіка набув законної сили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази добровільної допомоги окупантам начальників 8 філій «державного унітарного підприємства лнр «луганський автодор». А саме: Міловської, Старобільської, Білокуракинської, Марківської, Лисичанської, Кремінської, Новопсковської та Біловодської.