У Сєвєродонецьку військові рф займають квартири. У Лисичанську житло грабують будбригади, - Власенко

У Сєвєродонецьку військові рф займають квартири. У Лисичанську житло грабують будбригади, - Власенко

У Сєвєродонецьку російські військові - перші у черзі на розселення в порожні квартири. До росіян надходить поповнення особового складу та техніки.

Про це у телемарафоні повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, на північ Луганщини заходить поповнення для російських військ. В основному - «Шторм Z». Вони долучаються до атак на Куп’янському напрямку.

До того ж, російські військові - перші у черзі на розселення в порожні квартири.

«Вони розміщуються в пустуючих квартирах. Вони перші в черзі на отримання житла від окупаційної влади. Крім того, займають навколишні населені пункти - або просто хати, або інфраструктуру промислову, об’єкти сільського господарства», - розповів Власенко.

У Сєвєродонецьку та Лисичанську, за його даними, більше професійних військових.

«Якщо взяти Сєвєродонецьк, Лисичанськ – тут в основному професійні військові, нові мобілізовані. Люди одразу відчувають, що люди тут вперше. Багато представників «малих народів» рф…Йде інформація про те, що техніка теж іде», - каже Власенко.

Він також повідомив, що у Сєвєродонецьку люди перебувають здебільшого без централізованого опалення. Бо якісно відремонтувати систему теплопостачання росіяни не в змозі вже другу зиму.

«Ті ремонтні роботи, які окупаційна адміністрація проводила на мережах саме теплозабезпечення, на сьогодні не витримують і більшість житлового фонду без опалення на сьогодні…Навіть там, де вдалося відновити різні комунальні послуги. Люди в основному опалюються електроенергією», - каже Власенко.

За його словами, у Рубіжному та Лисичанську почали з'являтися «відновлювальні бригади» з рф. Через це місцеве населення очікує на чергову хвилю мародерства.

«Знову будуть відкривати пустуючі квартири та вигрібати все, що там залишається. Тому більшість місцевих мешканців не дуже радіє таким новинам», - підкреслив голова РДА.

Нагадаємо, більшість ув’язнених росіян, які воювали в штурмових загонах, не одержали виплат, які їм обіцяло міністерство оборони рф, а також документів про зняття судимості.