Провідним та перспективним спортсменам з Луганщини призначили обласні стипендії (СПИСОК)

Провідним та перспективним спортсменам з Луганщини призначили обласні стипендії

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор підписав розпорядження про призначення обласних стипендій 34 провідним та перспективним спортсменам Луганщини. Документом передбачені виплати упродовж першого півріччя.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Майже два роки вони готуються до змагань за межами області, не маючи власної бази та тих умов, які створювались в регіоні для наших спортсменів. Тим не менш, ми маємо перемоги на європейських та світових першостях, боремося за ліцензії на Олімпійські ігри, регулярно виявляємося кращими у чемпіонатах України, представляючи там незламну Луганщину. Пишаюся мотивацією наших спортсменів та тренерів у ці надскладні для усіх часи», – сказав Лисогор.

Серед стипендіатів – сім провідних спортсменів зі складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту. Це – дві важкоатлетки та п'ятеро переможців та призерів європейської першості зі стрибків у воду.

16 перспективних спортсменів з олімпійських видів спорту представляють важку атлетику, велосипедний спорт, стрибки у воду, спортивну гімнастику, греко-римську боротьбу. Вони вже мають здобутки як на внутрішній арені, так і на світовій.

Провідних спортсменів з неолімпійських видів спорту – п’ятеро. Минулоріч вони відмінно виступили на чемпіонатах світу та Європи з пауерліфтингу та багатирського багатоборства.

Двоє провідних спортсменів з інвалідністю ставали переможцями європейської першості з легкої атлетики та чемпіонату світу з пауерліфтингу.

Ще четверо – перспективні спортсмени з інвалідністю. Всі вони відзначилися здобутками під час чемпіонату України з плавання.

Зазначимо, згідно з розпорядженням, спортсмени отримуватимуть від 5 110 гривень до 10 220 гривень.

Нагадаємо, минулого року тодішній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай своїм розпорядженням призначив обласну стипендію 33 спортсменам з Луганщини.