Луганські прикордонники взяли у полон трьох окупантів (ФОТО)

Луганські прикордонники взяли у полон трьох окупантів (ФОТО)

Трьох російських найманців взяли у полон військовослужбовці Луганського прикордонного загону бригади Гвардії наступу «ПОМСТА».

Про це повідомляє 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. 

Зазначається, що двоє окупантів здалися у полон під час невдалого штурму позицій прикордонників на Луганщині. Це мобілізований рядовий родом з рязані та контрактник, командир відділення з пскова.

Після того, як прикордонники відкрили вогонь по противнику, частина ворожого відділення відступила, але двоє військовослужбовців виявили бажання здатися в полон, розповів боєць на псевдо «Удав».

«Їх було десь 7-8 осіб. Здався один, сказав, що є друг, який теж хоче здатися, і він теж вийшов через певний час. Надали їм мінімальну медичну допомогу, дали води, отримали інформацію по сектору, вивели та передали далі. А четверо десь там поки що «крутяться». Вони не потрібні своїм, тож назад не можуть йти, а вперед на штурм також не підуть. Їжі нема, і рано чи пізно, вони або замерзнуть, або самі здадуться в полон», - зауважив військовослужбовець.

Ще один росіянин потрапив у полон на Донеччині, шукаючи безпечні позиції для укриття. Це рядовий з грозного (чечня).

«На війну до України приїхав, щоб заробити грошей підписавши контракт на 1 рік кілька місяців тому», - розповіли прикордонники. 

Полонених окупантів передали співробітникам спецслужб для формування обмінного фонду та повернення з полону українських військовослужбовців.

Нагадаємо, за рішенням Президента України Володимира Зеленського, підтримки Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби Луганський загін реформували у бригаду нового зразка. Загін отримав назву “Помста” та став однією з бригад Гвардії Наступу.