Рубіжанські лікарі допомагають паліативним хворим: як звернутися

Рубіжанські лікарі допомагають паліативним хворим: як звернутися

«Рубіжанська центральна міська лікарня» почала надавати медичну допомогу дорослим пацієнтам з питань паліативної медицини.

Про це повідомляє Рубіжанська міська військова адміністрація.

«Перед нашими медичними працівниками та працівниками соціального захисту населення стоять нові виклики – створення і розвиток якісної та ефективної паліативно-хоспісної допомоги. Для розв'язання цих питань у Рубіжанській центральній міській лікарні працює мультидисциплінарна бригада з паліативної допомоги», - йдеться у повідомленні.

За інформацією міської адміністрації, працівники лікарні пройшли навчання з питань паліативної допомоги у Національному університеті охорони здоров’я України ім. П. Шупіка.

Медичні працівники мультидисциплінарної бригади з паліативної допомоги:

  • оцінюють стан пацієнта, порушення функцій життєво важливих органів і систем;
  • створюють план спостереження; 
  • оцінюють психологічний статус пацієнта;
  • проводять забір та транспортування біологічного матеріалу до лабораторії.
  • забезпечують інструментальне обстеження (ЕКГ, вимірюють пульс, артеріальний тиск та інше); проводять симптоматичне лікування.

Крім того, пацієнтів забезпечують лікарськими засобами та медичними виробами відповідно до Нацпереліку та у разі необхідності надають їм направлення для отримання спеціалізованої медичної допомоги.

“Медичні працівники відвідують хворого мінімум 4 рази на місяць, та не менше 1 разу на тиждень, також відбувається спілкування за допомогою засобів телекомунікації. Заходи паліативної допомоги спрямовані на покращення якості життя пацієнтів усіх вікових категорій та членів їхніх родин, які зіткнулись з проблемами, пов’язаними із захворюваннями, що загрожують життю”, - пояснили у МВА.

Паліативну допомогу надають безоплатно за направленням сімейного лікаря, з яким пацієнт уклав декларацію, або направленням лікуючого лікаря. Для консультації з питань надання паліативної допомоги можна звернутися за телефоном реєстратури медзакладу: 0970474432, 0662775378.

Нагадаємо, рубіжани відкрили у Харкові реабілітаційний центр.