Викрили двох колишніх українських силовиків з Луганщини, які перейшли на бік окупантів

Викрили двох колишніх українських силовиків з Луганщини, які перейшли на бік окупантів

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру двом мешканцям Луганська та Первомайська, які одразу після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з ворогом.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Один з них добровільно обійняв посаду «прокурора Біловодського району лнр», на якій пропрацював до осені 2022 року.

«Підозрюваний проводив обшуки у місцевих мешканців, намагаючись виявити проукраїнськи налаштованих громадян», – зазначили у прокуратурі.

Інший фігурант став «начальником відділу митного оформлення № 2 митного поста «Просяне» державного митного комітету лнр».

До його обов’язків входило здійснення митного контролю, митне оформлення товарів та забезпечення надходження «митних платежів» для потреб окупаційного режиму на Луганщині.

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук. Їм інкримінують добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід в першому кримінальному провадженні ‒ співробітники УКР ГУНП в Луганській області.

Нагадаємо, у Рівному за держзраду засудили колишнього луганського рятувальника.