Завершили рятувальну операцію після обстрілу ресторану в окупованому Лисичанську. Що відомо про тих, хто там був

Завершили рятувальну операцію після обстрілу ресторану в окупованому Лисичанську. Що відомо про тих, хто там був

Стало відомо, які колаборанти загинули під час обстрілу ресторану та пекарні у Лисичанську. Серед них «міністр мнс лнр» та зрадник-поліцейський.

Так, учора, 4 лютого, МНС окупантів завершило рятувальну операцію у Лисичанську.
На ранок 5 лютого стан одного з постраждалих стабілізувався, його перевели з реанімації до хірургічного відділення. На ранок залишаються у стані крайньої тяжкості троє пацієнтів. Загалом до лікарні доставили шістьох пацієнтів, з них четверо - у вкрай тяжкому стані, ще двоє - у тяжкому.

Окупанти стверджують про загибель 28 людей, включаючи дитину, та 10 постраждалих.

Як пише «Сєвєродонецьк Times», у ресторані святкували два дні народження. Іменинники: власник пекарні Сумбат Товмасян (загинув) та Іван Жушма (загинув разом з батьками).

На одному з проросійських ресурсів пишуть, що серед гостей були «місцеві депутати, представники МНС та прокурори». Серед загиблих є прокурор, його вагітна жінка та їх 5-річна дитина. Також серед загиблих є колишній лисичанський поліцейський Вячеслав Фірсов, який зрадив присязі й після евакуації у Дніпро повернувся в окупований Лисичанськ.

У списку загиблих у лисичанському ресторані Adriatic присутній «міністр мнс лнр» Олексій Потелещенко.

До 2014 року Потелещенко працював у ДСНС України на керівних посадах. У 2014 році зрадив Україну та почав працювати у «народній міліції лнр», а потім у «мнс лнр». «Міністром надзвичайних ситуацій лнр» Потелещенко став у вересні 2023 року.

На сайті Миротворець серед його адрес вказана квартира у Лисичанську.

Останній раз колаборант Потелещенко заходив на свою сторінку у VK 4 дні тому.

Також у телеграм-каналах опублікували список нібито тих, хто загинув.

обстріл

Як пише «Суспільне Донбас», у Лисичанській міській військовій адміністрації розповіли, що пекарня у цьому місці почала функціонувати вже після окупації міста.

«Заклад, про який йде мова, окупанти використовували в своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста. Її запустили, аби випікати хліб для фронту», — розказали в Лисичанській міській адміністрації.

«Прильот був в той час, як окупанти зібрались там. Той список загиблих, що гуляє по мережі інтернет, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, Фірсов, який в березні перейшов на сторону окупантів», — додали у Лисичанській МВА.

Українська сторона офіційно не коментувала ці заяви.

Нагадаємо, у Лисичанську обстріляли ресторан.