Судитимуть ще одну мешканку Луганщини, яка пішла на співпрацю з ворогом

Судитимуть ще одну мешканку Луганщини, яка пішла на співпрацю з ворогом

Співробітники Служби безпеки України зібрали докази добровільної співпраці з ворогом чергової псевдочиновниці на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це повідомляє Управління СБ України в Черкаській області.

Правоохоронці встановили, що з квітня 2022 року мешканка Троїцького перейшла на бік ворога та виконує організаційно-розпорядчі функції органів окупаційної влади.

Після окупації загарбники запропонували їй посаду начальника «загального відділу адміністрації Троїцького району лнр».

«Пішовши на угоду з ворогом, колаборантка забезпечує документообіг, керує роботою секретаріату, веде контроль за виконанням та збереженням псевдодокументів т.зв. «лнр», – зазначили в СБУ.

Нині жінка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи).

Викриття та документування незаконних дій проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за матеріалами СБУ судитимуть колишнього «заступника міністра» та керівницю підрозділу міграційної служби «мвд лнр».