Власенко назвав причину підтоплень сіл біля Сєвєродонецька

Власенко назвав причину підтоплень сіл біля Сєвєродонецька

Села навколо окупованого Сєвєродонецька продовжують зазнавати підтоплення. На це вплинули, зокрема, й активні бойові дії.

Про це в ефірі “1+1” повідомив керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Населені пункти навколо Сєвєродонецька, сільські, невеличкі – там підтоплення. Теж це наслідки активних бойових дій – те, що знищені ліса. Те, що зима не дуже холодна та дуже багато опадів – все це дуже негативно впливає на побут місцевих мешканців”, – сказав він.

За його словами, більшість мешканців Сєвєродонецького району залишається без побутових послуг та намагаються виїжджати з населених пунктів, де відбувалися активні бойові дії, хоча б на зиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованій Луганщині ґрунтові води підтоплюють села. Спочатку Борівське, Сиротине та Боброве, потім – Воронове.

До цього у трьох населених пунктах Сєвєродонецької громади, а також у Вільховому Станично-Луганського району Луганщини окупаційна влада ввела режим надзвичайної ситуації через підтоплення ґрунтовими водами.

Самопроголошений голова Сєвєродонецька Микола Моргунов повідомляв, що ділянка підтоплення у Борівському вже “довгий час є проблемною і потребує особливої уваги”, вигоряння лісових масивів та герметизація свердловин призвели до підняття ґрунтових вод.