Сирський і Умєров на Авдіївському напрямку: "Залучаємо резерви, перегруповуємо сили"

Сирський і Умєров на Авдіївському напрямку: "Буде посилення військових частин ЗСУ"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони Рустемом Умєров здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

Про це йдеться на офіційній сторінці Сирського.

"Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”. Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів", - повідомив він.

Сирський додав, що армія рф активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по позиціям ЗСУ.

"За результатами роботи ухвалив оперативні рішення щодо залучення резервів, бойових систем, вогневої підтримки та перегрупування військ і сил на цих напрямках, а також локалізації ворожих сил задля зниження його наступального потенціалу", - запевнив Сирський.  

Нагадаємо, 13 лютого повідомлялося, що підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади в Авдіївці замінили іншими підрозділами Збройних сил України вперше за два роки війни.